Návrhy SNS aj ĽSNS smerujú proti náboženskej slobode. SNS k tomu v parlamente mlčí, fašisti to využívajú na otvorené šírenie nenávisti voči moslimom.

SNS navrhla zvýšiť minimálny počet veriacich na registráciu novej cirkvi zo súčasných 20 000 na 50 000. Fašisti z Kotleby – ĽSNS ich chcú prekonať a navrhujú 250 000. Odôvodňujú to „kresťanským charakterom nášho štátu“. Ale v slovenskej ústave sa píše niečo iné: „Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.“

Kresťanstvo má dôležitú úlohu v dejinách našej krajiny. Ale náš štát nie je kresťanský. Je založený na občianskom princípe. Patrí všetkým občanom. Bez ohľadu na ich vierovyznanie. 

Návrhy SNS aj ĽSNS smerujú proti náboženskej slobode. SNS k tomu v parlamente mlčí, fašisti to využívajú na otvorené šírenie nenávisti voči moslimom. Vnímam ako povinnosť slušných ľudí ozvať sa proti tomu a zastať sa náboženskej slobody.

Ja som to takto urobil včera.

 

Comments

Komentáre

Ondrej Dostál

Ondrej Dostál je sociológ, právnik a bývalý novinár. Od roku 2016 je poslancom Národnej rady SR, v tejto úlohe pôsobil aj v rokoch 2010 až 2012. Od roku 2009 do roku 2017 bol poslancom zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja a od roku 2014 do roku 2018 bol poslancom mestského zastupiteľstva v Bratislave. Je tiež poslancom miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava – Staré Mesto. Od apríla 2012 je predsedom OKS.